Σάββατο 27 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΝΕ
«Κοκκίνισε» από χτες ο Πάρνωνας

Μάθημα ιστορίας πέρυσι, στις πλαγιές του Μαίναλου
Μάθημα ιστορίας πέρυσι, στις πλαγιές του Μαίναλου
Στα «κόκκινα» ντύθηκε από χτες η Αράχοβα (Καρυές) και ο Πάρνωνας καθώς ξεκίνησε το τριήμερο εκδηλώσεων που διοργανώνουν η Επιτροπή Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ και η Οργάνωση Πελοποννήσου της ΚΝΕ, με τη συμμετοχή πλήθους νεολαίων από ολόκληρο το Μοριά.

Με σύνθημα «Συνεχίζουμε τη δράση για την προστασία των δασών και των ορεινών όγκων. Με όπλο την ιστορία μας και τη δράση του ΔΣΕ, απαντάμε στον αντικομμουνισμό», έχουν προγραμματιστεί πλήθος δραστηριότητες που έχουν σχέση τόσο με την ιστορία του Κόμματος και τη δράση της 3ης Μεραρχίας του ΔΣΕ όσο και με την προστασία των δασών και των ορεινών όγκων.

Από χτες το πρωί οι δύο Οργανώσεις έστησαν την κατασκήνωση όπου θα διαμένουν και μόλις ολοκλήρωσαν τις εργασίες έστησαν λαϊκό γλέντι, που κράτησε μέχρι αργά τη νύχτα. Στο μεσοδιάστημα πραγματοποιήθηκε η προβολή της ταινίας «Η κάθοδος των Εννέα», η οποία περιγράφει την προσπάθεια μιας ομάδας μαχητών του Δημοκρατικού Στρατού Πελοποννήσου, αμέσως μετά την ήττα, να διαφύγουν από τον κλοιό του εθνικού στρατού και τις δολοφονικές διαθέσεις των Χιτών και ΜΑΥδων της Πελοποννήσου.

Σήμερα το πρωί, έχει προγραμματιστεί ανάβαση στα έμπεδα των μαχητών του ΔΣΕ στον Πάρνωνα, όπου θα γίνει και η παρουσίαση του ιστορικού της δράσης του Αρχηγείου Πάρνωνα του ΔΣ Πελοποννήσου, στο πλαίσιο της προσπάθειας για γνώση, μελέτη και αξιοποίηση της ιστορίας του λαϊκού κινήματος.

Για το απόγευμα προγραμματίζονται:

  • Συγκέντρωση στη Βαμβακού με ομιλητή τον Θεόδωρο Ρούνη, μέλος του ΓΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ.
  • Συγκέντρωση - ομιλία με θέμα «Αντικομμουνισμός χτες και σήμερα», στην πλατεία της Αράχοβας, με ομιλητή τον Δημήτρη Τζαβάρα, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
  • Μουσικό αφιέρωμα στον Γιάννη Ρίτσο.
  • Λαϊκό παραδοσιακό γλέντι στο χώρο της κατασκήνωσης.

Αύριο, Κυριακή, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • Συγκεντρώσεις στα χωριά του Πάρνωνα. Συγκεκριμένα: Στα Τζίτζινα θα μιλήσει ο Γιώργος Κυριακάκης, γραμματέας της ΝΕ Λακωνίας του ΚΚΕ. Στην Καστάνιτσα ο Γιώργος Σιδέρης, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέας του ΣΠ Πελοποννήσου. Στον Αγ. Πέτρο, ο Δημήτρης Κολοβός, μέλος της ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ. Στη Βλαχοκερασιά, η Γεωργία Αργυροπούλου, μέλος της ΝΕ Αρκαδίας του ΚΚΕ. Στα Βούρβουρα, ο Δημήτρης Οικονομάκος, μέλος του ΓΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ
  • Εκδήλωση - συζήτηση στη Σελασία του Δήμου Οινούντος, με θέμα: «Η προστασία των δασών και των ορεινών όγκων από την καπιταλιστική ανάπτυξη και τις φυσικές καταστροφές». Εισηγητής θα είναι ο δασάρχης Μολάων και μέλος της ΝΕ Λακωνίας του ΚΚΕ, Δήμος Δημητρόπουλος.
  • Συγκέντρωση - πορεία στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης, με ομιλητή τον Κώστα Μπάτσικα, μέλος της Γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ